Montifaud Cognac V.S.

Chateau Montifaud:

Zes generaties van de familie Vallet produceren nu deze topcognac. De wijngaard werd ontwikkeld in 1837 door Augustin en is van vader op zoon doorgegeven totdat Laurent Vallet het in 2000 van zijn vader Michel overnam. Het château ligt midden in het gebied van de cognac, regio fine champagne, in de plaats Jarnac. De familie is in het bezit van 75 hectare eigen wijngaarden waar de cognac van gemaakt wordt. Er worden uitsluitend cognacs op de markt gebracht van de eigen wijngaarden in de appelations fine petite champagne en fine grande champagne controlee. De hoeveelheid kalk in de grond in de cognac is erg hoog. Dit speelt een grote rol in kwaliteit van de cognac van Château Montifaud. Alle cognacs van Château Montifaud zijn ouder dan de wet voorschrijft wat natuurlijk ten goede komt van de kwaliteit ook het feit dat ze een grote voorraad zeer oude cognacs hebben komt de continuïteit ten goede. Tijdens iedere stap in het proces van het cognac maken (produceren, distilleren en rijpen) wordt nog gebruik gemaakt van traditioneel ambacht schap. Echte topkwaliteit cognac dus, die nog eens onderstreept wordt doordat ze samen met nog maar 13 anderen de naam Château mogen voeren. Een privilege gereserveerd voor de oude families in de regio en een verzekering van kwaliteit en vakmanschap.

Château Montifaud V.S.

4 tot 5 jaar oud waarvan de eerste 8 maanden op nieuw eiken. Bleek geel van kleur met een duidelijk aroma van wijnblad en vleugjes thee. Lichte eiksmaak. Een fruitige cognac met tonen van peer en appel . Niet agressief en een zachte, lange ronde nasmaak.

De druivensoorten die zij gebruiken zijn de Colombard en de Folle Blanche, en in mindere mate de Ugni-Blanc. Uiteraard maken zij hun eigen wijn op traditionele wijze, voor een optimale rijping maken ze gebruik van het sediment van de wijn, zij voegen absoluut geen anti oxidant toe!